bones pràctiques

Tinguem Cura del Planeta

Espais d'Intercanvi

Guia de compostatge

Simposi aprenentatge servei i servei comunitari ambiental - 2019

Guia Hàbitat

Aquest matí s'ha celebrat el 2on Fòrum de la Sostenibilitat per a Secundària organitzat per Agenda 21 Escolar de Serveis de Medi Ambient de Vilanova i la Geltrú i la Xarxa d'Escoles Sostenibles de Catalunya (XESC) a l'Auditori Eduard Toldrà i a l'Escola de Música Mestre Montserrat amb la assistència de més de 150 alumnes i professors d' ESO i Batxillerat.

Desprès de la recepció dels alumnes i professors Santi Alcaraz, responsable de la Gestió de Residus de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha fet una ponència sobre la gestió de residus a Vilanova i la Geltrú. Els alumnes de secundària s'han quedat bocabadats en escoltar les xifres: A Vilanova es generen 28.110,26 tones de residus i nomes es recicla el 21,53%, es a dir, 6052,26 tones. L' interès causat ha generat un allau de preguntes per part dels alumnes, que com no, es preguntaven què es podia fer per incrementar la recollida selectiva de residus.

Amb informació i dades t'ultima hora els alumnes s'han dividit en diferents grups de treball, amb un clar objectiu d'aconseguir i trobar propostes per millorar la gestió de residus. Els alumnes han intercanviat experiències sobre les activitats d'Agenda 21 que es realitzen als seus centres i han decidit 3 accions clau per grup.

Paral•lelament als treballs de grup s'ha fet un taller de construcció de bancs amb palets europeus. Tots els alumnes han participat en la creació dels bancs que aniran destinats a l'Escola de Música per a la seva utilització. Amb aquesta activitat els alumnes s'han implicat en la millora de l'entorn a on es du a terme el fòrum amb una acció relaciona amb la reutilització de materials (en aquest cas palets), que és de vital importància en al gestió de residus.

Els professorat també ha intercanviat experiències i ha treballat per aconseguir un sistema estàndard de gestió d'Agenda 21 als centres educatius per a garantir la continuïtat del projecte al llarg del temps. També han creat unes propostes de millores com podria ser un Bonus de Reciclatge per als centres educatius.

Cercador

any conmemoratiu