bones pràctiques

Tinguem Cura del Planeta

Espais d'Intercanvi

Guia de compostatge

Simposi aprenentatge servei i servei comunitari ambiental - 2019

Guia Hàbitat

Del 17 al 20 d’octubre s’ha celebrat a Alcaraz la IV conferència Estatal del projecte “Tinguem Cura del Planeta”. Un total de 116 joves, 31 docents i 17 tècnics de 9 comunitats han compartit problemàtiques ambientals i reflexionat sobre els efectes del canvi climàtic a les zones rurals.

Les xarxes estatals participants han estat: Madrid, Albacete, La Rioja, Palència, País Basc, Catalunya, Canàries, València i Múrcia. La delegació catalana estava formada per 3 tècniques i 3 mestres (d’Escoles Verdes, Agenda 21 de Sant Feliu i Escoles+Sostenibles) i 13 joves escollits a la VI Conferència catalana que va tenir lloc el mes de febrer d’enguany a la Casa del Mar.

Al llarg d’aquests dies, professorat i alumnat van gaudir de diverses activitats en un programa paral·lel. L’alumnat va realitzar tallers de descoberta de l’entorn (anellament d’aus, la història del foc, sobirania alimentària, el cost ambiental dels mòbils, etc.) per conèixer les diferents problemàtiques ambientals i relacionar-les amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Com a resultat final de la conferència, cada jove es va comprometre a realitzar una acció en el seu centre educatiu per fer front als reptes ambientals que han sortit de la Conferència.
Informació sobre els centres que van participar i les impressiones d’alguns des nostres joves participants i la crònica d’una professora.

Blog d’ESenRED amb tota la informació de la Conferència

Cercador

any conmemoratiu