bones pràctiques

Tinguem Cura del Planeta

Espais d'Intercanvi

Guia de compostatge

Simposi aprenentatge servei i servei comunitari ambiental - 2019

Guia Hàbitat

El passat divendres 8 de febrer la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Cornellà va celebrar la seva “1a Trobada d’Intercanvi d’Experiències de la XESCO” on l’alumnat va poder explicar i conèixer els diferents projectes que s’estan duent a terme. Aquesta es va desenvolupar al Citilab on paral·lelament es celebrava la conferència internacional “Greening for change”: Experiències de les Ciutats Green Capital i Green Leaf.
Enguany la XESCO celebra el 10è aniversari i té previst dur a terme diversos actes i activitats conjuntes per celebrar-ho, entre aquestes la “1a Trobada d’Intercanvi d’Experiències”.
Aquesta amb l’objectiu crear un espai d’intercanvi entre alumnat mitjançant presentació d’un dels projectes que estan duent a terme els centres educatius actualment. Els 8 centres educatius que hi van participar van elaborar un pòster explicatiu del projecte i van exposar materials de suport per poder explicar millor els seus projectes. A la jornada van participar un total de 38 alumnes i 9 docents de diferents nivells educatius.


A mesura que els participants anaven arribant es van acreditar i preparar tots els materials per als seus estands. Un cop hi vàrem ser tots ens vam reunir per explicar el funcionament de la jornada i també vam tenir l’oportunitat de conèixer el projecte “Plants for the Planet”.
Durant una hora i mitja l’alumnat participant va poder explicar com duu a terme el projecte al seu centre i també visitar la resta d’estands per conèixer la resta de projectes. Per crear sinèrgies entre els diferents centres educatius es va proposar la dinàmica “Niu d’idees”, cada estand tenia disponible una caixa niu decorativa on podien rebre suggeriments i idees per millorar els seus projectes. Aquesta dinàmica va tenir molt èxit i tots els centres educatius es van voler endur aquests materials per tenir-los a l’escola i que tot l’alumnat pugui fer les seves propostes.
Per fer el tancament de l’espai d’intercanvi es va proposar als centres educatius que valoressin els diferents projectes escollint quin dels criteris de bones pràctiques era el més remarcable de cada projecte, d’aquesta forma els diferents centres van poder veure quines eren les fortaleses del seu projecte.
Per finalitzar la trobada, després de dinar, l’alumnat va participar al taller “Enviem les nostres propostes a les capitals Green Leaf!” on mitjançant una dinàmica van poder proposar idees per millorar i fer la nostra ciutat més sostenible. Cada participant va triar una de les idees i la va escriure a una postal que va decorar amb materials naturals, cada alumne dirigia la postal a una de les ciutats que com Cornellà de Llobregat han guanyat el premi Green Leaf.
Totes les postals que van crear els participants es van exposar i s’enviaran a les diferents ciutats guanyadores del premi Green Leaf.
Per finalitzar l’acte ens vam fer una fotografia de grup al voltant de l’element expositiu de les postals i del 10è aniversari.

Cercador

any conmemoratiu