bones pràctiques

Tinguem Cura del Planeta

Espais d'Intercanvi

Guia de compostatge

Simposi aprenentatge servei i servei comunitari ambiental - 2019

Guia Hàbitat

El passat 14 de març es va celebrar el 4r Fòrum de la XESVIC a la UVic-UCC.  52 alumnes de primària i secundària de 10 centre educatius  i 13 mestres han pogut aprendre, intercanviar experiències i experimentar entorn la biodiversitat.

El degà de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, Eduard Ramírez, ha donat la benvinguda als i les participants a la UVic-UCC i ha fet l’encàrrec als alumnes dels centres de dissenyar una part del jardí Miquel Martí i Pol amb diferents tipus de plantes amb l’objectiu d’incrementar la biodiversitat de l’espai.


Per la seva banda, els estudiants de Magisteri tenen l’encàrrec de fer el seguiment de la biodiversitat a l’espai del jardí que han plantat els participants al Fòrum i, el mes de juny, faran el retorn a les diferents escoles participants.

El Fòrum de la XESVic és un espai de treball d’alumnat i professorat de les escoles i centres educatius que pertanyen a la XESVIC (Xarxa d’escoles per la sostenibilitat de Catalunya). Els i les participants al Fòrum hauran d’acabar traslladant i explicant el treball fet al llarg de la jornada a la seva escola.

La metodologia de treball d’aquest 4t Fòrum ha estat dissenyada en el marc del seminari de formació de la XESVIC on hi participa professorat de totes les escoles de la ciutat. Aquest any el tema central del Seminari i també d’aquest 4r Fòrum és al biodiversitat urbana, vinculada a la vegetació. Així doncs, totes les activitats que s’han fet al llarg del matí, tant amb alumnes com amb professorat, són per entendre aquest concepte a través de la pràctica i la simulació i poder-lo aplicar després a les escoles.

Al llarg d’aquesta matinal tots els alumnes han treballat en petits grups, acompanyats de dinamitzador/es de la UVic-UCC i de la Casa d’Ofici. De la mateixa manera, el professorat i els alumnes de Magisteri de la UVic-UCC han compartit un espai de formació i propostes vinculat a la biodiversitat i a les accions d’investigació que es poden portar a terme a les escoles.

Cercador

any conmemoratiu