bones pràctiques

Tinguem Cura del Planeta

Espais d'Intercanvi

Guia de compostatge

Simposi aprenentatge servei i servei comunitari ambiental - 2019

Guia Hàbitat

                                                                                                                                  El passat divendres 22 de març en el marc del Dia Mundial de l’Aigua els centres educatius de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Cornellà van participar a la VI Festa del Riu.

Aquesta jornada té l’objectiu de donar a conèixer l’espai del riu Llobregat al seu pas per Cornellà mitjançant una jornada lúdica i educativa per implicar als centres educatius en la seva preservació i promoure els seus valors naturals.
Hi van participar 350 alumnes de les escoles Dolors Almeda, Martinet, Mediterrània, Antoni Gaudí, Suris i els instituts Cornellà, Miquel Martí i Pol i Esteve Terradas Illa.


L’alumnat de primària amb el suport d’educadors ambientals de l’Associació Naturalista de Cornellà va participar en un seguit de proves naturalistes on van poder conèixer la fauna que viu en aquest espai i quins rastres i petjades podem reconèixer, també quins ocells i quins tipus de becs tenen segons la seva alimentació. Per grups van participar a la plantació d’arbres i arbustos per recuperar la zona de ribera.
L’alumnat de secundària durant la primera part de la jornada va fer la inspecció al riu inclosa en el Projecte Rius amb el suport d’educadores de l’Associació Hàbitats.
Al migdia ens vam agrupar tots per dur a terme l’activitat conjunta de clausura. Per grups formats per alumnat de diferents centres i diferents nivells educatius van reflexionar sobre la importància dels elements que conformen el riu , valorar-ne l’estat actual i proposar un compromís per part de l’alumnat per millorar-ne l’estat. Cada grup va triar un lema i un compromís per preservar aquest espai i el van exposar mitjançant l’elaboració d’una pancarta.

Cercador

any conmemoratiu