bones pràctiques

Tinguem Cura del Planeta

Espais d'Intercanvi

Guia de compostatge

Simposi aprenentatge servei i servei comunitari ambiental - 2019

Guia Hàbitat

El passat 22 d’octubre ens vam reunir de manera virtual 26 referents de la xarxa Escoles Sostenibles de l’Hospitalet. El tema estrella va ser com ens estava afectant en qüestions mediambientals la irrupció del virus en la vida de cada centre educatiu.

+ INFO

 

Han aparegut nous RESIDUS que cal gestionar: el paper de mans amb alcohol per netejar ordinadors o taules comunes, les mascaretes, els mocadors de paper usats, etc..
L’oportunitat de treballar en ESPAIS EXTERIORS no és fàcil d’organitzar segons es constata. L’escassetat de professorat o la mancança d’espais propers fa que no s’aprofiti la seguretat sanitària que aquests ofereixen, a banda de la llibertat que necessiten sentir les criatures després dels mesos de tancament i l’amplitud de mires que dona un acostament al medi natural de l’entorn.


Les visites i sortides s’han vist dràsticament reduïdes, hi ha por a rebrots, contagis i confinaments alternatius. Les normes es segueixen fidelment, però s’observa que cada centre ha adoptat una manera de funcionar adequada a les instal·lacions i a l’etapa que atenen.
Algunes campanyes mediambientals s’han vist greument afectades: s’ha deixar de recollir l’oli domèstic perquè suposa l’entrada de públic de l’exterior, han abandonat l’acopi de taps de plàstic i la VENTILACIÓ de les aules penalitzarà el consum energètic en que hi havia hagut un estalvi després del que van aprendre a la Marató de l’energia.


Però el virus no ens aturarà. Tres centres iniciaran aquest curs el projecte Passa l’energia! (antic 50/50) amb la col·laboració de la Diputació, alguns instituts repetiran APS ambientals de l’AMB i les escoles que s’adhereixen a la xarxa no paren d’augmentar.
Malgrat la situació greu de salut, que l’emergència climàtica va de la mà, comptem amb el professorat de la xarxa LH Escoles Sostenibles i la generació següent que ens empenyi a actuar.

 

Cercador

any conmemoratiu