123 joves de 72 centres educatius vinguts de 10 comunitats autònomes van participar en la II Conferència estatal del projecte “Tinguem cura del Planeta”. La trobada es va fer del 12 al 15 de novembre de 2014 a l’Alberg Mare de Déu de Montserrat de Barcelona.

 

En el decurs de la Conferència, els joves han intercanviat les diagnosis dels reptes socioambientals detectats als diferents territoris, les accions que porten a terme als seus centres, han fet propostes per millorar-les i han realitzat tallers d’educomunicació per donar-ne a conèixer les conclusions.

  1. El mapa dels problemes socioambientales detectats pels joves i els centres educatius. Es pot consultar aquí.
  2. El Manifest  Manifiesto 2014.pdf
  3. Diari: “La voz de la CONFINT”. Vegeu aquí.
  4. Els pòsters (enllaços  poster1.jpg, poster2.jpg, poster 3.jpg i poster 4.jpg)
  5. Tots els resultats dels tallers es van presentar en l’acte de cloenda. Vegeu Prezi.
  • Accions transformadores del territori 

 

Horts

 

Els joves també van portar a terme, amb la col·laboració d’algunes entitats del barri, accions de transformació de l’entorn:

  • Mapatge dels horts urbans i de les fonts del barri del Coll

Amb la informació recollida s’han elaborat uns itineraris: Les aigües del Coll i els Horts urbans del Coll, que es poden consultar en el Mapa Barcelona + Sostenible.

  • Un mural per recordar sempre la Conferència al Bosc de Turull

El dibuix representa com els joves tenen cura i incorporen els valors de la sostenibilitat a Barcelona.

  • Investiguen i actuen per eliminar las especies invasores

Una activitat que va permetre conèixer les espècies invasores que es poden trobar al Bosc de Turull i fer una acció de retirada puntual de algunes: Ipomoea sp., Araujia sericifera, Senecio angulatus, Acanthus mollis, etc.

  • Com ens agradaria que fos el parc de la Plaça de les Glòries?

Els joves van fer propostes concretes de jocs infantils per al parc de les Glòries, que es tindran en compte en el procés participatiu que té lloc en aquest espai de la ciutat.

 

Coincidint amb les dates de la Conferència Estatal, Barcelona va acollir el XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores; el projecte “Tinguem cura del Planeta” hi va tenir un estand, dinamitzat pels joves delegats de les conferències anteriors.

L’últim dia, un grup de joves participants en la II CONFINT estatal va presentar al Congrés els resultats de la Conferència “Tinguem cura del Planeta” i va lliurar el Manifest 2014 al delegat del president del Congrés Internacional de Ciutats Educadores, l’Il·lm. Sr. Jordi Martí, regidor de Presidència i Territori de l’Ajuntament de Barcelona

 

La CONFINT als mitjans de comunicació:

Nota de premsa del Departament de Territori i Sostenibilitat

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/277397/ca/120-joves-lestat-troben-barcelona-analitzar-principals-reptes-ambientals-possibles-solucions.do

 

Diputació de Barcelona. Compromesos amb l’Educació

http://compromesosambleducacio.diba.cat/events/2014/11/12/iii-conferencia-estatal-de-joves-tinguem-cura-del-planeta

Ajuntament de Barcelona. Notícies d’Hàbitat Urbà

http://noticieshabitaturba.bcn.cat/ca/barcelona-organitza-una-reuni%C3%B3-estatal-de-joves-per-millorar-el-planeta_63563?utm_campaign=31%2520-%25202014-11-27&utm_medium=Butlleti%2520intern&utm_source=Habitat%2520Urba&newsletter_id=62334&category_block_id=62348

InfoK.

http://www.super3.cat/infok/videos/5345352/Info-K--13112014

Deia. Euskadi

http://www.deia.com/2014/11/11/sociedad/euskadi/los-centros-educativos-de-euskadi-se-lanzan-hacia-la-sostenibilidad

Mes informació al Bloc estatal: http://confint-esp.blogspot.com.es/

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn