VI Conferència Catalana Tinguem Cura del Planeta

27 de febrer de 2018. La Casa del Mar i Centre Cívic Albareda (Barcelona)

Més informació

 

III Conferència Europea “Let's Take Care of the Planet”

Del 21 al 25 de maig de 2018 a Lisboa

 

Tres joves catalans participen en la 3a Conferència del projecte “Let's Take Care of the Planet” a Lisboa, una trobada que va reunir gairebé un centenar de joves de nou països europeus per compartir projectes de sostenibilitat. 

 

foto grup

 

En el marc del projecte Tinguem Cura del Planeta, els tres joves escollits a la III Conferència Estatal de La Rioja han estat els representants catalans que han viatjat fins a Oeiras (Lisboa) per a participar a la 3a Conferència europea Let’s Take Care of the Planet. Concretament l’Adriana (Col·legi Sant Ramon Nonat) de Barcelona, la Mariona (l’Institut de Santa Coloma de Farners) de la província de Girona i el Ferran (Escola Mestral) de Sant Feliu de Llobregat.
Del 21 al 25 de maig, joves d’Espanya, Itàlia, Geòrgia, Turquia, Romania, Bèlgica, Dinamarca, Lituània, Portugal i Guaiana Francesa han realitzat diverses activitats d’intercanvi i reflexió sobre les problemàtiques ambientals del seu entorn i han compartit quines accions emprenien des dels centres per treballar-les. Un cop acabada aquesta dinàmica, els joves han debatut intensament per tal de prendre compromisos comuns relacionats amb alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides: la preservació de la biodiversitat i els ecosistemes, el consum responsable i sostenible, l’ús racional de l’energia i l’aigua i la lluita contra el canvi climàtic. Aquests compromisos comuns s’han plasmat en diferents formats: articles i vídeos, pòsters, una flashmob i la carta de responsabilitats “Sigues tu el canvi!” (pdf).
Una de les experiències més rellevants de la Conferència ha estat la visita al Parlament portuguès, amb seu a Lisboa, on els delegats i delegades han tingut l’oportunitat d’exposar els problemes ambientals del seu país, així com de debatre amb 5 diputats del parlament -membres de la comissió de medi ambient- estratègies per a promoure el desenvolupament sostenible des de diferents sectors: social polític, econòmic i ambiental.

 

foto grup

 

Al llarg de tota la Conferència, un grup de joves delegats han fet de reporters, participant en l’Agència de Premsa Jove, una iniciativa que promou l’educomunicació com a eina de transmissió de valors relacionats amb els drets humans i la sostenibilitat. Els joves reporters han anat informant a través de les xarxes socials de tot allò que anava passant a la Conferència Europea.

 

foto grup

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Galeria fotogràfica 2017-18