De l’1 de març al 8 d’abril de 2011 van tenir lloc a diverses localitats de Catalunya els primers fòrums de la XESC.

Els primers fòrums es van dividir territorialment en 10 fòrums, per tal de facilitar la participació al màxim nombre de centres educatius possibles. Hi van participar 435 centres i un total de 1.780 persones, entre alumnat i professorat.

La XESC organitza els fòrums per facilitar l'intercanvi d'experiències entre el professorat i l'alumnat dels centres educatius, afavorir el contacte personal entre els participants i la creació de xarxes territorials d'intercanvi.

Els primers fòrums de la XESC van ser organitzats conjuntament per la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de les localitats membres de la XESC.

 

 

Vegeu aquí el Programa general dels fòrums (enllaç pdf)

Dinàmiques dels fòrums 

Les dinàmiques dels Fòrums permeten que, tant l’alumnat de primària, com el de secundària, presentin en format lliure experiències que realitzen al seu centre i, en el cas de secundària, aquestes es relacionen amb els compromisos sorgits de la Conferència Internacional de Joves pel Medi Ambient (CONFINT) que va tenir lloc al Brasil el 2010.

En el cas del professorat, s’intercanvien experiències, es realitza una taula rodona de bones pràctiques i es defineixen, mitjançant un procés participatiu, els criteris que defineixen una bona pràctica.

Els fòrums conclouen amb una actuació conjunta d’interacció amb l’entorn.

Les actuacions conjuntes trenquen amb la dinàmica de treball a l’aula desenvolupada durant tot el matí i permeten trobar un espai comú on tant el professorat com l’alumnat realitza una acció d’interacció i millora de l’entorn on ha tingut lloc el Fòrum.

Experiències

Accions conjuntes realitzades

Un dels objectius de la XESC és promoure la implicació activa de tota la comunitat educativa en la millora de l’entorn proper. Per aquest motiu, una de les activitats que s’ha realitzat en aquests Fòrums ha estat una acció conjunta de millora de l’entorn, adequada a les necessitats específiques de cada equipament, de cada entorn i de cada municipi on s’ha realitzat la trobada.

A continuació podeu veure una mostra de les accions conjuntes que s’han realitzat en els diferents Fòrums territorials. Anar-hi

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn